The Windmill

De missie van The Windmill is om de Dutch Oven weer terug te brengen naar zijn oorsprong! Dit is een prachtig product met een oer-Hollandse naam. De producten van The Windmill zijn uniek en van oer-Hollandse kwaliteit. Bent u bekend met de Dutch Oven? The Windmill vond dat het tijd werd dat de Dutch Oven weer een plekje veroverde in de Nederlandse keukens. Ook Spa en Spa mag deze producten verkopen. Al met al, een prachtig product waarmee je de lekkerste gerechten kunt bereiden.
1

Dutch Oven van The Windmill

De Dutch Oven stamt uit circa 1700. En het is een multifunctionele gietijzeren alleskunner waarin je heerlijk eten kunt bereiden. Desalniettemin, bestaan er over de herkomst van de Dutch Oven veel verhalen. Daarvan zijn vele waarschijnlijk onder het genot van een lekkere maaltijd om het kampvuur ontstaan. Wel staat vast  dat de Dutch Oven eerst op het Europees continent gebruikt werd. Pas later, in de 18de eeuw, maakte hij zijn intrede in Amerika. Hier ontving hij de naam  Dutch Oven kreeg. Later gebruikten ook de cowboys deze multifunctionele pan. ’s  Morgens werd het vlees aangebraden en groentes toegevoegd. Vervolgens werd de pan met wat kooltjes in de grond begraven. Nu hoef je het eten niet meer te begraven, maar kun je met een Dutch Oven alle kanten uit. Een super veelzijdig product waarin de heerlijkste gerechten bereid kunnen worden. Denk hierbij aan een heerlijke Goulash, een groentestoof of misschien wel een brood? Met deze pan kunt u iedere kant op.

Omdat wij zelf groot fan zijn van het bereiden van heerlijke maaltijden, kunt u deze pan nu ook bij Spa en Spa bestellen. Wilt u meer weten? Neem dan gemakkelijk contact met ons op. Ook bent u altijd welkom in onze showroom in Overijssel. Wij helpen u graag!